De markt van de alcoholvrije dranken is de voorbije 5 jaar blijven groeien. Het gaat om wijn, bier, cider, maar ook om sterkere alcoholhoudende dranken als gin of whisky. Deze markt in volle expansie heeft een heel aanzienlijk potentieel, en dit op wereldschaal. De media van 7 en 8 augustus van dit jaar spreken duidelijke taal in Het Laatste Nieuws (Alcoholvrij bier spant nog altijd de kroon), in L’Echo (Le liégeois Univers Drink surfe sur la vague du sans alcool) en in De Morgen (Gin zonder gin rukt op).

Het aantal consumenten dat kiest voor alcoholvrije feestdranken blijft toenemen. Alcoholvrije dranken bieden heel wat voordelen: goed voor de gezondheid (combinatie van geneesmiddelen en alcohol of alcoholgebruik bij zwangerschap zijn af te raden), vermijden van gewichtstoename, bevorderen van de verkeersveiligheid, behoud van de lichamelijke prestaties.

Om deze redenen en ondanks de hoofdactiviteit van onze leden steunt Vinum Et Spiritus al enkele jaren deze ontwikkeling; een ruimere keuze van alcoholvrije dranken is immers bevorderlijk voor een verantwoord gedrag van de consumenten. Maar hoe kunnen de wijnboeren en stokerijen mee surfen op de golf van de desalcoholisering?

Wel, de onderneming MIS – gevestigd aan 118 rue de la Croisette in 6180 Courcelles – investeerde verscheidene miljoenen euro in een desalcoholiseringseenheid van de allernieuwste generatie. Met een capaciteit van 3000 liter/uur en een lage werkingstemperatuur kan deze apparatuur dranken produceren met een alcoholpercentage van 0,00% en met behoud van hun organoleptische kwaliteiten.

Dankzij deze spitstechnologische installatie en een ervaren multidiciplinair team werpen zij zich op als de ideale partner voor uw vernieuwende projecten. Dankzij hun bevoorrechte partnership met de firma Associated Beverage Solutions kunt u rekenen op een complete oplossing: van desalcoholisering tot botteling van uw product.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de commercieel directeur de heer Hubert Houbben, op +32 498 91 28 50 of via e-mail (hubert@mis-services.be) en op de website www.mis-services.be