Drink jij wijs? Dan is alcohol voor jou ongetwijfeld een bron van ontspanning, genot en plezier. Het spreekwoordelijke engeltje dat op je tong plast. Maar voor wie niet verantwoord drinkt, kan het ook in een duivel veranderen. Eentje die veel kapot kan maken – je gezondheid, je leven, en zelfs dat van een ander.

Met #DrinkWijs helpt Vinum Et Spiritus, de Belgische federatie van de sector wijn en gedistilleerde dranken, je om wijs om te gaan met alcohol. Door te informeren, projecten te steunen en zelf het initiatief te nemen. En door onze stem te laten horen in het maatschappelijke debat.

Hoe ga jíj wijs om met alcohol?
Geheelonthouding? Een lekker glaasje na een zware werkdag? Of zelfs eens stevig doorzakken na de werkweek? #DrinkWijs maakt die keuze niet voor jou. We geven je liever informatie en inzichten zodat je dat zélf kan doen, in lijn met je levensstijl.

Maar dat de wereld een betere plek zou zijn zonder dronken rijden, binge drinking en alcoholverslavingen, daar is iedereen het over eens. Over de manier waarop we zo’n wereld realiseren, en in welke mate dat ten koste moet gaan van onze vrijheid om ook van het leven te genieten, lopen de meningen echter sterk uiteen. En via #DrinkWijs zal je ook regelmatig die van Vinum et Spiritus horen.