#Drinkwijs is een initiatief van Vinum Et Spiritus, de Belgische federatie van de sector wijn en gedistilleerde dranken. Onder die vlag neemt Vinum Et Spiritus neemt allerlei initiatieven om mensen te overtuigen van het belang van verantwoord alcoholgebruik. Deze #Drinkwijs-pagina is daar eentje van. Maar we doen nog veel meer:

  • Fonds Emilie Leus
    Drinken en rijden kan voor ons écht niet door de beugel. En wie daaraan twijfel, moet er maar eens het verhaal van Emilie Leus op nalezen. Vader Vincent greep het lot van zijn dochter aan om zich in te zetten voor een zeer nobele droom: een wereld zonder verkeersdoden als gevolg van alcohol. Een droom die wij met veel plezier steunen. Hoe we dat doen, lees je hier.
  • Leerlingen sensibiliseren:
    Jong geleerd is oud gedaan, zowel in positieve als negatieve zin. Daarom geeft Vincent Leus ook spreekbeurten in scholen, waarbij hij jongeren warm maakt voor een verstandige alcoholconsumptie, en vooral: om nooit te drinken en te rijden. Onze federatie steunt deze spreekbeurten financieel en inhoudelijk.
  • Niet dronken rijden na Megavino
    En ook richting volwassen is er nood aan sensibilisering. Samen met Taxis Verts zorgen we er daarom voor dat de bezoekers van de jaarlijkse Megavino-beurs, dé samenkomst voor al wie actief is in de sector, niet dronken naar huis hoeven te rijden. Met de nodige toeters en bellen natuurlijk, zodat de boodschap zoveel mogelijk bezoekers bereikt.

#Drinkwijs is een erg jong initiatief en we plannen nog heel wat andere projecten in de toekomst. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook.