Vinum Et Spiritus is de Belgische federatie van de sector van wijn en gedistilleerde dranken. Onze leden vormen een netwerk van grote multinationals met bekende merken tot kleinere lokale producenten en handelaars die werkzaam zijn in familiebedrijven. Wij vertegenwoordigen onze leden op Europees, nationaal en regionaal niveau, komen op voor hun belangen en faciliteren hen in het streven naar duurzame economische groei.

Ons team bestaat momenteel uit twee personen, een directeur en een office manager en onze kantoren zijn gevestigd te Brussel. Het politieke en maatschappelijke debat betreft een groeiend aantal onderwerpen die van essentieel belang zijn voor onze sector. Fiscaliteit en competitiviteit, etikettering en verpakking, gezondheid en verkeersveiligheid, reclame en duidelijke productinformatie…Daarom vinden we het belangrijk om de standpunten en de voorstellen van de sector beter bekend te maken bij de politiek, in de media en bij het ruime publiek.

Jouw verantwoordelijkheden

Je wordt de spil van onze organisatie op het gebied van communicatie. Als communicatie-medewerker  vertel je een helder verhaal over wat er nationaal en internationaal leeft binnen de sector van wijnen en gedistilleerde dranken. Voor zowel de interne communicatie naar de leden van de federatie als de externe communicatie naar relevante stakeholders, werk je nauw samen met de directie van onze federatie. Als communicatie-medewerker hou je je dagdagelijks bezig met de volgende zaken :

 • Je volgt de sectorontwikkelingen op de voet en je informeert je actief over de sectorstandpunten om deze uit te dragen via de verschillende communicatiekanalen.
 • Je onderhoudt goede perscontacten , je schrijft onze persberichten en je biedt de woordvoerder van de federatie inhoudelijke ondersteuning.
 • Je gebruikt de website en nieuwsbrief van Vinum Et Spiritus als enthousiasmerende, aantrekkelijke en efficiënte communicatiemiddelen naar leden en externe stakeholders. Daarnaast beheer je eveneens de social media kanalen van de federatie (voornamelijk Linkedin).
 • Je staat in voor de coördinatie van events naar aanleiding van de algemene vergadering  en van campagnes in samenwerking met (een) externe partner(s).

Jouw profiel

 • Je beschikt minstens over een bachelor diploma in communicatiewetenschappen, journalistiek, taal-en letterkunde,.. of je hebt een gelijkwaardige ervaring opgebouwd in een professionele context.
 • Je hebt bij voorkeur al een eerste werkervaring in een gelijkaardige functie. Ervaring in een sectorfederatie wordt bijzonder gewaardeerd.
 • Je bent vlot in omgang, nieuwsgierig en je hebt een ‘hands-on’ mentaliteit.
 • Als geboren organisator bedenk je originele ideeën en voer je ze nauwgezet uit.
 • Je bent vlot met de courante IT toepassingen (Microsoft Office) . Ervaring met Mailchimp en WordPress zijn een pluspunt.
 • Je beschikt over een uitstekende kennis van het Nederlands en een goede kennis van het Frans en Engels, zowel geschreven als gesproken.
 • Je beschikt over een vlotte pen en weet informatie duidelijk en toegankelijk te verwoorden.
 • Je werkt zelfstandig, resultaatgericht en ‘You are willing to go the extra mile’ op drukkere momenten.

Wat kunnen wij jou bieden?

 • We bieden je een voltijdse job met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur.
 • Daarbij voorzien we een ‘on-the-job’ training in een boeiende werkomgeving met bijzonder veel variatie.
 • Vaste werkdagen op kantoor kunnen worden afgewisseld met telewerk en occasioneel met opdrachten op verplaatsing.

Hoe kan ik solliciteren?

Indien je interesse hebt in deze functie, kan je solliciteren door jouw CV en motivatiebrief te bezorgen aan gv@vinumetspiritus.be

In geval van bijkomende vragen in verband met deze functie, kan je contact opnemen met Geert Van Lerberghe op 0478 74 26 87.